Krøyers Træfældning, Haslev
Noget om beskæring

Beskæring er ikke bare, at skære en gren af et træ


Når et træ skal beskæres skal du først og fremmest vide hvor meget dit træ kan tåle. Der er stor forskel på træers modstandsevne. Hos Krøyers træfældning er vi uddannet i, at bruge de korrekte metoder og igennem et stort netværk, høster vi løbende nye erfaringer hos ligesindede proffessionelle træplejere.

Vi oplever desværre tit, at kunderne bestiller os for sent til en beskæring. Derfor skal man altid være på forkant og forestille sig, hvordan træet udvikler sig i fremtiden. Hvad sker der når dén gren bliver to meter længere?

Et træ skal kunne lukke sine sår!
Hver gang vi skærer i et træ påfører vi det et sår. Træet er lang tid om, at hele og hvis snittet sidder bare et par mm forkert, kan det bruge år på, at komme sig. I den tid er såret åbent for skadedyr, råd, virus og svampe. Når først træet er blevet sygt bliver det et risikotræ, som kan være til fare for hus, dyr og mennesker. Et risikotræ er også vanskeligere for os, at fælde.

Kort om træets opbygning


I barken, mellem bark og splintved foregår tranporten af de sukkerstoffer træet danner i bladene ved hjælp af fotosyntese
Det er i splintveddet, at vandtransporten fra rødderne foregår.
I kerneveddet er træet gået i dvale, eller nærmest dødt. Når der bliver åbnet ind til kerneveddet er træet udsat for fare, da det ikke har mulighed for, at beskytte sig. Når først kerneveddet får sygdom, svamp eller råd stopper det ikke. 

Ydre sår på træet eller ved afskæring af små grene, påvirker ikke kerneveddet. Eller ihvertfald i så lille omfang, at træet når at lukke såret.

Det er lidt af forklaringen på, hvorfor vi anbefaler tidlig beskæring og gentagen beskæring.


Krøyers TræfældningOm Krøyers TræfældningInfoBrænde og flisNoget om beskæring